Tema vakfı il temsilcisi Şükrü Altınova ve Tema Vakfı İl Temsilcisi Yardımcısı Ercan Onuk Mezitli belediye başkanı Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.
Tema Vakfı İl Temsilcisi Şükrü Altınova ziyaret amaçlarını ve neden bisiklet şenliği düzenlediklerini açıkladı. Altınova yaptığı açıklamada, iki yıldır bisiklet şenlikleri
düzenlediklerini belirterek, “küresel ısınmanın belli başlı nedenlerinden bir tanesi sera gazlarıdır.Bunun da en büyük etkisi arabalardır.Arabaların eksozların dan sera gazları çevreye yayılmakta olup bu nedenle küresel ısınmayı tetiklemektedir.Tüm dünyada gündemde olduğu gibi, biz de özellikle Mersin, Adana ve Konya gibi düz yerler de bisikletin ulaşıma bir alternatif olduğunu düşünüyoruz.Bisiklet ulaşımı 0 karbondioksit sağlamaktadır, onun dışında bisiklet kullanımı insan sağlığı açısından da bir spor olarak değerlendiriliyor.Türkiye’ de böyle sağlıklı bir sporun çok fazla yapılmadığını biliyoruz. Bundan dolayı hem insan sağlığı yönünden hem de küresel ısınmayı azaltmada katkımızın olması için bisiklet kullanımını öne çıkartmak istiyoruz. Bu Yıl bisiklet şenliğinin 3’ncüsünü 20 Nisanda, Mezitli de yapmayı düşünüyoruz, bu nedenle sayın başkanımız Uğur Yıldırım’dan katkı ve desteklerini bekliyoruz” dedi.
Tema Vakfı İl temsilcisi Şükrü Altınova’nın ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mezitli belediye başkanı Uğur Yıldırım “zaten son derece önemli bir görev üstlendiğiniz biliniyor ve çevre kirliliğinin azalmasına katkı yapacağımız bisiklet kullanımını halkımız arasında yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmanızda son derece önemli, takdirle karşılanması gereken bir şey. Mezitli belediyesi olarak biz bu konuda zaten çevreye olan duyarlılığımızı her zaman ifade ettik. Bu çevrenin kirlenmesini önlenmesi konusunda belediyemize düşen her hangi bir görev olursa şimdiye kadar olduğu gibi elimizden geldiği kadarıyla bundan sonrasında da yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum.
Ziyaretiniz son derece beni memnun etti. İnşallah 20 Nisan da yapmayı düşündüğünüz bu etkinliğinizi Mezitli’de yapacağınızı söylemiş olmanızda beni sevindirdi. İnşallah el ele verdiğimiz de ortaya güzel bir şey çıkartacağımıza inanıyorum.”dedi.
Tema Vakfı İl temsilcisi Şükrü Altınova’nın ve Tema Vakfı İl temsilcisi yardımcısı Ercan Onuk’a ziyaretlerinden dolayı yeniden teşekkür etti.
|