Türkiye’nin dört bir yanında siyasal oluşumunu tamamlamaya çalışan partinin en hareketli illerinden birisi hiç şüphesiz ki Mersin.
Mersin İktidara Hazırlık Merkezi çalışkanlığı ve azmi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Neredeyse haftanın yedi gününde gezi çalışmalarını sürdüren Dinamik İl Temsilcisi Mirza Turgut, hafta sonu Tarsus ilçemizin köylerini ziyaret ettikten sonra haftanın ilk gününde de Erdemli ilçemizi adeta çıkartma yaptı.
İl Temsilcisi Mirza Turgut, Erdemli İlçe Temsilcisi Mehmet Ünal ve beraberindeki yöneticiler Erdemli’nin en işlek caddelerinde halkımızla buluştu. Güzel havayı fırsat bilen Türkiye Değişim Hareketi sevdalılarının katılımı ile coşku dolu kalabalık bir grup partili ile Esnafları ziyaret edip vatandaşlara Türkiye Değişim Hareketini ve kurulacak partinin vizyonunu anlattı. Özellikle kalabalık grupların olduğu kahvehanelerde söz alan İl Temsilcisi Mirza Turgut, Mevcut siyasi partilerin yaralara merhem olamadığından bahsedip, sorunları bildiklerini ve çözüm yolları ile yola çıktıklarını belirtti. Mevcut iktidar partinin 8 yıllık iktidarı boyunca işsizliğe bir türlü çare olamadığının altını çizen Turgut, kurulacak partilerinin öncelikli hedefinin işsizliği bitirmek olduğunu söyledi. Türk Siyasetine yeni bir boyut katmak adına yola çıktıklarını belirten İl Temsilcisine halkımızın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Her esnafla tek, tek ilgilenen partililer vatandaşlara Türkiye Değişim Hareketini anlatıp kendilerine destek vermeleri çağrılarında bulundular. Birçok vatandaşın partiye üye olmak istemesi hatta bazı vatandaşların ilçe teşkilatlarında görev almak istemesi Türkiye Değişim Hareketi sevdalılarına moral oldu. Havanın kararması ile gezi çalışmasına son noktayı koymak zorunda kalan kalabalık gurup, yorgunluklarına aldırış etmeden çalışmalarına devam edeceklerinin sözünü vererek görev yerlerine geri döndü.
Gezi sonrası görüşlerini aldığımız Erdemli İlçe Temsilci Mehmet Ünal, sorularımızı tüm içtenliği ile cevap verdi;
Bugün çok güzel bir gezi düzenledik. Halkımızın kurulacak partimize yoğun ilgisi bizleri çok sevindirdi. Mevcut siyasi partilerin halkımızın sorunlarına çözüm üretemediği ortada, halkımızın en büyük problemi işsizlikken hiçbir siyasinin gündeminde işsizlik yok. Bu kadar önemli bir konu hasıraltı edilemez. Biz Türkiye Değişim Hareketi olarak bu problemin çözüm yollarını üretmek için yollara döküldük. Erdemli’li hem şehirlilerimden kurulacak partimize destek vermelerini istiyoruz. Türkiye’nin en demokratik partisini gelin birlikte kuralım çağrılarında bulunuyoruz. Bugün ki gezide bu çağrılarımızı vatandaşlarımıza ilettik. Ben ve ilçe yöneticisi arkadaşlarım sürekli halkımızın arasında olup esnaf ziyaretlerine devam edeceğiz.
Diyerek sözlerini sonlandırdı. Erdemli İlçe Temsilcisinin ardından Sorularımızı yönelttiğimiz Mersin İl Temsilcisi Mirza Turgut ise;
Çok verimli bir esnaf gezisi düzenledik, Erdemli’nin Mersin siyasetinde ki yeri apayrı, vatandaşların bizlere ilgisi ve alakası karşısında mutlu olmamak elde değil.
Bugüne kadar çeşitli siyasi partilere oy verdik ama hiçbir siyasi parti tek başına iktidara gelemedi. Mevcut iktidar partisi ise 8 yıl içerinde iyisiyle kötüsüyle bir şeyler yapmaya çalıştı. Fakat iktidarları boyunca işsizliğe çözüm yolu bulamadılar. Türkiye’nin tüm değerlerini içinde barındıracak bir partinin kurulması için uğraşıyoruz. Bu uğurda halkımızdan bizleri desteklemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’e gösterdiği ilgi görülmeye değer. Sarıgül ismi birçok kapıyı açıyor. Halkımız Mustafa Sarıgül’ü seviyor ve ona güveniyor bizlerde bu sevgi ve güvene layık olmak için daha çok çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye Değişim Hareketi, ilk genel seçimde tek başına iktidar alacak ve halkımızın kanayan yaralarına merhem olacaktır.
Diyerek sözlerine son noktayı koydu.
|