5393 sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi uyarınca 08 Şubat 2010 Pazartesi günü saat 10.oo’da Belediye Meclis toplantı salonunda Şubat 2010 olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi Belediye Başkanı Vekili Kemal Sığırcıkoğlu Başkanlığında açıldı.
Açılış ve yoklamanın ardından meclis üyesi Mustafa Çolak’ın mazeret dilekçesi okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulünden sonra komisyonlardan gelen raporların okunmasına geçildi. Belediye Meclisinin 08.01.2010 tarih ve 16 sayılı kararı ve 5393 sayılı yasanın 49. maddesine göre atanan Belediye Başkan Yardımcısına aylık olarak, belediye başkanı ödeneğinin ½’si oranında ödenek verilmesine dair Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oybirliğiyle karar verildi.
Mezitli Belediyesi sınırları içerisinde playstation işleten esnafların işlerinin iyi gitmemesi ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizde dikkate alınarak ödedikleri eğlence vergisinin günlük 8,00TL(sekiz Türk Lirası)ndan 5,00TL(Beş TürkLirası)na düşürülmesi yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne karar verildi.
Bir sonraki toplantının 01 Mart 2010 Pazartesi günü saat 10.oo’da yapılmasına oybirliğiyle karar verildi .
Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Mustafa Köç, Mezitli İlçe sınırları içerisinde, 16 metrenin altındaki yolların kenarlarındaki işyerlerine işyeri açma izni verilmeyeceğine dair halk arasında bir söylenti olduğunu bunun ne derece doğru olduğu yönündeki sorusu üzerine Belediye Başkanı Vekili Kemal Sığırcıkoğlu “14 metre ve altı yollar alt birim belediyelerine, 14 metre üstü yolların büyükşehir belediyeleri tarafından her türlü alt ve üst yapısıyla yapılmak üzere bir yetkilendirilme yapılmıştır. Ne büyükşehirde nede alt birim belediyelerinde böyle bir olay söz konusu değildir” diyen Sığırcıkoğlu başka söz almak isteyen bulunmadığından meclis üyelerine teşekkür ederek birleşimi kapattı.
|